We love cryptocurrencies. We adore Experience Points!
Experience Ppoints - Veelgestelde vragen (FAQ)

FAQ

Experience Points FAQ (Veelgestelde vragen)

De volgende secties zullen u helpen de antwoorden te vinden die u zoekt met links naar handleidingen die nadere uitleg geven.

 

1) WAT IS XP? EEN INTRODUCTIE

Welkom in de wereld van XP.
Sinds 2009 hebben cryptocurrencies de betekenis van rijkdom opnieuw gedefinieerd zoals we die nu kennen.
Het is het aanbreken van een nieuwe financiele dag, en XP overbrugt de kloof tussen de cryptocurrency-wereld van 3-5 miljoen gebruikers en de 1,2 miljard gamers wereldwijd door middel van een innovatief ‘Proof-of-Stake’ beloningssysteem en een agressieve marketing en uitbreidingsplan.

Hoe werkt dit?

Het eerste dat u moet begrijpen over cryptocurrency is dat u uw eigen bank bent. In plaats daarvan staat uw account in een permanent grootboek met de naam een ‘blockchain’. Uw account is ondertekend met een set sleutels waartoe u alleen toegang hebt, maar die u kunt gebruiken om transacties goed te keuren en te valideren. Wanneer u een transactie doet, wordt deze ondertekend met uw geheime sleutel en kan deze niet worden gedupliceerd. Met XP hebt u de mogelijkheid om transacties snel en eenvoudig te beheren op uw desktop of Android portemonnee en kunt u genieten van bijna onmiddellijke transacties. XP kan dit bereiken door een validatie van de Proof-of-Stake te gebruiken.

Samengevat:

  • Iedereen wordt betaald om het netwerk veilig te houden
  • De software is open source, dus je weet dat het veilig is
  • Het is anoniem en iedereen kan een account openen
  • Het is extreem snel; je kunt binnen enkele minuten geld sturen naar iedereen in de wereld
  • Experience Points is en zal altijd GRATIS zijn
  • Het is Proof-of-Stake in vergelijking met Proof-of-Work

 

2) PROOF OF STAKE VS PROOF OF WORK

Proof-of-Work was een fantastische innovatie die de ruggengraat vormde van het originele Bitcoin-protocol. Het idee is dat door het oplossen van een rekenkundig intensief wiskundigprobleem, men kan bewijzen inspanning te hebben geleverd om het protocol te beveiligen. De inspanning die nodig is om deze berekeningen uit te voeren, draagt bij aan de schaarste en waarde van een muntstuk.

Proof-of-Work wordt uiteindelijk een buitengewoon duur systeem. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de complexiteit van de problemen in kwestie zo groot dat het ‘minen’ van de laatste paar mogelijke Bitcoin de volledige energieoutput van de zon vereist. Proof of Stake lost dit probleem op een zeer elegante manier op. In plaats van computervermogen te gebruiken als een zeldzaam hulpmiddel om beveiliging te genereren, gebruikt Proof of Stake de schaarste van de munt zelf.

Een gebruiker kan ervoor kiezen om zijn munten te”staken” om het volgende blok in de ketting te genereren, en zijn kans om dit te doen is in principe evenredig met het gewicht van zijn munten. Proof-of-Stake is milieuvriendelijk en efficiënt en vermijdt de enorme verspilling van energie- en hardware-overhead van op Proof-of-Work gebaseerde netwerken.

 

3) WAAR KAN IK HET NETWERKGEWICHT CONTROLEREN?

U kunt het netwerkgewicht controleren door de ‘houwelen in de rechteronderhoek van uw wallet te plaatsen’. Kortom, hoe hoger uw balans, hoe hoger uw “gewicht”. Hoe groter UW gewicht, hoe beter de kansen om het volgende blok te bedienen!

 

4) HOE VAAK KRIJG IK EEN BLOCK REWARD?

Er is geen voorspelling hoeveel stakes je precies zult krijgen. Als u echter meer munten inlegt, krijgt u meer blokken en vindt u waarschijnlijk een beloning. ‘Staking’ is als een soort loterij. Sommige dagen krijg je meer dan normaal, een paar dagen minder. Het is maar een schatting.

 

5) WAAR KAN IK MEER INFORMATIE OVER HET POS-ALGORITME KRIJGEN?

Het XPCoin Proof-of-Stake-algoritme wordt momenteel herwerkt, maar je kunt algemene informatie vinden die te vinden is in bijna elk POS coin algoritme. https://en.wikipedia.org/wiki/Proof-of-stake

 

6) WAAR KAN IK DE WALLET DOWNLOADEN?

Wallets voor de meeste besturingssystemen zijn hier te vinden: Downloads

 

7) IS EEN BOOTSTRAP OF SNAPSHOT BESCHIKBAAR?

Ja, u kunt ze downloaden via Downloads

 

8) HOE LANG DUURT HET DE OM DE WALLET TE SYNCHRONISEREN?

De huidige blockchain is ongeveer 2 GB en de werkelijke snelheid om de blockchain helemaal opnieuw te downloaden, varieert op een aantal factoren, waaronder je snelheid van de internetverbinding, de snelheid van de internetverbinding van je verbonden peers en het totale aantal van die peers. Het downloaden van de bootstrap is een goede manier om uw eerste synchronisatie te versnellen.

 

9) WAAROM SYNCHRONISEERD DE WALLET NIET?

1. Zorg dat u de laatste verplichte update hebt.
2. Zorgt u ervoor dat uw firewall- of antivirussoftware geen wallet verbindingen blokkeert.
3. Zorg dat je ‘peers’ hebt. Als het je eerste keer is, geef het wat tijd. Als dit echter niet de eerste keer is, kunt u het bestand peers.dat verwijderen en uw portefeuille opnieuw starten om een andere reeks peers op te halen.

Het kost tijd. U kunt de portemonnee echter helpen door hem een lijst met knooppunten te geven: om addnode toe te passen, moet u uw XP.conf vinden. Het zou hier moeten zijn:

Windows:% APPDATA% \ XP \
Linux: ~ / .XP /
Mac OSX: $ HOME / Bibliotheek / Application Support / XP /

Ga dan naar https://chainz.cryptoid.info/xp/#!network
Klik op “node list” Kopieer de hele lijst naar het einde van xp.conf. Soms verbergt OS de bestandsextensies, dus controleer of er een onbekend bestand is met de naam “XP”. Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer dan je debug.log, zoek naar fouten en vraag het op XPCoin Discord #help

WAT JE DOET, BACKUP JE WALLET.DAT!

 

10) HOE VAAK MOET IK EEN BACK-UP VAN MIJN PORTEFEUILLE MAKEN?

Meteen na het versleutelen van je wallet. En ook zou ik willen voorstellen om een back-up te maken van je wallet elke keer dat je een nieuw adres in je wallet creëert. Zonder een nieuwe back-up kunt je de munten die op een nieuw aangemaakt adres zijn opgeslagen, niet terugvinden. Maak ook een back-up van je wallet voordat je een upgrade uitvoert naar een nieuwe versie.

 

11) HOE KAN IK DE PORTEFEUILLE UPGRADEN?

Vervang gewoon het oude binaire bestand door het nieuwe. Zorg er voor het upgraden voor dat u over de nieuwste back-up van uw wallet.dat-bestand beschikt.

 

12) HOE GEBRUIK IK BOOTSTRAP OF SNAPSHOT?

Zodra het is gedownload, trek de inhoud van het ZIP-bestand in de juiste map die eerder is vermeld voor uw besturingssysteem.

Windows:% APPDATA% \ XP \
Linux: ~ / .XP /
Mac OSX: $ HOME / Bibliotheek / Application Support / XP /

YouTube video’s hierover:
WINDOWS
MAC
LINUX

 

13) HOE XPCOINS TE VERZENDEN?

Het verzenden van munten is heel eenvoudig. Als je deze munten naar een vriend, bedrijf of exchange stuurt, heb je alleen nog HUN ONTVANGSTADRES nodig (dit wordt een ‘deposit address op exchanges genoemd). Als uw wallet is gecodeerd, wat hopelijk ook zo is, moet u ook uw wachtwoordzin (coderingszin) of pincode gereed hebben, want dit is vaak vereist wanneer u cryptomunten uit uw wallet wilt verzenden.
Betaal aan (Pay To): voer het XPCoin-adres in van je vriend / exchange of bedrijf.
Label: dit maakt het gemakkelijker voor u om te onthouden van wie het adres is, dus als u naar een centrale zoals Novaexchange verzendt, typt u gewoon de naam.
Hoeveelheid (Amount): hoeveel u wilt verzenden.

Let op: als u munten naar een adres stuurt, zorg er dan voor dat u het adres kopieert en plakt.
Indien het adres niet klopt, zijn uw munten WEG!!!

 

14) HOE ONTVANGT U XP?

Standaard heeft u maar één ontvangstadres (Deposit address), dus klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Adres kopiëren. Hiermee wordt voorkomen dat u probeert het handmatig te typen en fouten maakt. Geef dat adres nu aan degene die je wilt betalen (of exchange).

 

15) HOE DE WALLET TE OPENEN VOOR ‘STAKEN’?

Als uw wallet is gecodeerd, wat ik hoop dat het is, moet u uw wachtwoordzin invoeren in de volgende optie:
Settings > Wallet Security > Unlock for mining

 

16)  WAT IS DE TIJDSDUUR VAN ‘STAKEN’?

De tijd die nodig is om uw munten te laten ‘rijpen’ is 24 uur. Zodra de munten zijn gerijpt, beginnen ze met ‘staken’.

 

17) HOE COMBINEER IK MEERDERE STAKING INGANGEN TOT EEN ENKELE INGANG?

Om dit te doen, hoef je alleen maar al je munten naar jezelf te sturen. Op die manier zitten al je munten in dezelfde pot tot de volgende ‘stake’. (Zoals al je kleine potten nemen en ze overbrengen naar een veel grotere pot, tot de volgende inzet waarbij je je grotere pot in tweeën splitst enzovoort)

 

18) HOE STAKE IK MIJN MUNTEN?

Dat is heel eenvoudig! Om te beginnen heb je de wallet nodig. Ten tweede moet je je wallet synchroniseren (kijk op FAQ nummer 12 of een tutorial over het gebruik van bootstrap).
Ten derde, wacht tot uw munten gerijpt zijn (duurt ongeveer 24 uur).
Vier, als en alleen als je je wallet hebt versleuteld, moet je deze ontgrendelen om jezelf toe te staan te ‘staken’.
Zodra alle drie of vier stappen zijn voltooid, ben je klaar om te staken

 

19) HOE VOEG IK NODES TOE?

Dit is heel eenvoudig, open uw configuratiebestand:
Windows:% appdata% \ XP \
Linux: ~ / .XP
Mac OS: ~ / Bibliotheek / Application Support / XP

Open vervolgens deze link:
https://chainz.cryptoid.info/xp/#!network

Druk op de “node list” naast de ‘node version’ en kopieer en plak alles onderaan het configuratiebestand. VERWIJDER NIET IETS
Herstart vervolgens de wallet om de nieuwe configuraties te kunnen inlezen en verbinding te maken met de geconfigureerde nodes.

 

20) IK HEB MIJN MUNTEN VERZONDEN VANAF MIJN EXCHANGE, MAAR ZIE MIJN MUNTEN NIET! WAAR ZIJN ZE?

Eerst goed om te kijken of uw munten wel of niet in uw wallet zitten. Hiervoor kunt u de blockchain bekijken.
Dit is de URL:
https://chainz.cryptoid.info/xp/

Als uw munten in uw wallet zitten, zorg dan dat deze volledig gesynchroniseerd is. Zitten uw munten niet in uw wallet, gaat u naar uw e-mailadres en zoekt u een bevestigings-email. Als je je mail hebt bevestigd en je munten nog steeds niet ziet, of het zegt ‘reversed’ en je ziet je munten nog steeds niet, is er sprake van een exchange probleem en moet je een supportticket indienen. (17 december, 2017)

 

21) HOE MINEN WE XP?

XP is een Proof-of-Stake-munt, wat betekent dat het alleen kan worden gewonnen als je munten in je wallet hebt.
Maar het Core-team biedt een, op basis van Monero tot XP pool, die gebruik maakt van CoinsHive’s javaScript miner.

 

22) WAT BETEKENT “GENERATED BUT NOT ACCEPTED” TIJDENS STAKEN/MINTING?

Gegenereerd maar niet geaccepteerd betekent dat je een blok hebt gevonden maar iemand heeft het al voor jouw ingediend. Dus het is gegenereerd maar afgewezen door het netwerk omdat het geen twee identieke blokken kan hebben. Het verstoort je ‘staken proces’ niet.

 

23) WAT TE DOEN ALS JE DE MELDING “ERROR LOADING BLOCK DATABASE” KRIJGT?

Wanneer je die fout krijgt, ga dan naar je hoofddirectory van XP (kijk naar nummer 19 als je niet weet waar het is) en verwijder de volgende map en bestanden:
databank
blkindex.dat
blk0001.dat

Zodra dat is gebeurd, kunt u de wallet opnieuw opstarten. Je zult de bootstrap opnieuw moeten doen en hem ook up-to-date moeten laten synchroniseren.

 

24) WAT BETEKENT ‘NOT YET REDEEMED’ OP BLOCK EXPLORER?

Het betekent gewoon dat de munten nog niet zijn uitgegeven.

 

25) IK HEB DE BOOTSTRAP GEUPLOAD MAAR DE WALLET ZEGT NOG STEEDS ‘OUT OF SYNC’. WAT IS ER AAN DE HAND?

Voeg nodes toe (faq # 19) als dit nog niet gebeurd is. Als je een enkele of meerdere peers hebt, wacht dan gewoon tot de wallet de rest van het netwerk inhaalt, omdat de bootstrap je niet tot 100% zal brengen.

 

26) MOET DE WALLET OPEN ZIJN VOOR STAKEN?

Je moet inderdaad je wallet open hebben en houden voor staken, zoals geschreven in FAQ nummer 18.

 

26) PORT FORWARD

Als u geen of maar heel weinig verbinding hebt, kunt u ‘Port Forward’ proberen:
VIDEO YOUTUBE